Založ si blog

Maďarsko verzus Slovensko alebo zdravý rozum verzus americké onuce

 

Maďarská zahraničná politika prekvapuje sebavedomím, racionalitou, „slovenská“ (dosť nadnesený výraz) zahraničná politika vyzerá ako americká či bruselská onuca (handra…).

Maďari už i minulosti nie raz dokázali svoju racionalitu a nebáli sa podniknúť odvážne kroky, ktoré boli priam prorocké, v roku 1989 keď sa blížil koniec socialistických režimov zareagovali ako prví a umožnili východným Nemcom prejsť do Rakúska, trabantisti cestovali z NDR do Maďarska aby sa mohli cez Rakúsko dostať do západného Nemecka.

V čase blúznenia Merkelovej, ktorá mala pocit že celý Blízky východ sa môže presťahovať do Európy („my to zvládneme“) Maďari nehľadiac na pomätených promigrantských západných politikov začali stavať na hranici plot proti migrantom, to bolo rečí o ľudských právach.. a postupne začali stavať ploty i ostatní.

Keď začala vojna USA a NATO proti Ruskej federácii na Ukrajine, Maďari absolútne sebavedome prehlásili že nebudú dodávať Ukrajine zbrane a s ruským plynom počítajú i do budúcnosti.

 

Nedávne vyjadrenia V. Orbána že vojnu Ukrajina nemôže vyhrať (tiež si to myslím) a je nutná mierová dohoda medzi aktérmi vojny – t.j. USA a Ruskom (s bezpečnostnými zárukami pre Rusko) mi príde rovnako nadčasové a rozumné zhodnotenie situácie.

V. Orbán a jeho vláda sú dobrými správcami svojej krajiny. Bohužiaľ naše onuce, ktoré sa tvária ako reprezentanti „zahraničnej“ politiky Slovenska len opakujú inštrukcie z Bruselu, Washingtonu, Berlína.

Škoda že nemáme politikov, ktorí by dokázali myslieť i dva kroky dopredu a dokázali by obhajovať záujmy Slovenska.

Nedávny futbalový zápas v Budapešti ukázal že časť Maďarov (myslím že menšina) nás považuje za nesvojpravny hlúpy národ, ktorý im ukradol zem či štátny symbol, keď vidia naše otrocké ponižujúce správanie (fenomén sluhov) tak sa im ani nedivím že nami opovrhujú.. Silnejší, sebavedomí, múdrejší si nevážia hlúpych a slabých poddaných…

E-mail od teroristov

08.05.2024

E-mail od teroristov: „Mudžahedíni vo vašich mestách vás zabijú, nech ste kdekoľvek. V areáli školy je bomba. Bolestivý koniec vás postihne. Bojovníci prišli s dobrým cieľom. Priniesť islam k vám. Koniec koncov spása je v islame a nie vo vašich falošných náboženstvách. Keď naši bratia utekali z režimu, uzavreli ste hranice. Mysleli ste si, že vás to zachráni [...]

Teroristické poplachy na Slovensku? Ach, to Rusko.

07.05.2024

Poplašné správy do slovenských škôl od údajných islamistov z ruskej adresy mohol zaslať jedine čečenský vodca Kadyrov, čoskoro to v denníku N odhalí Jaroslav Naď a Šimečka. A Zuzana to bude vnímať citlivo. Čechov nedávno „osvietilo“ a bez akýchkoľvek zverejnených dôkazov rozhodli že muniční sklad vo Vrběticiach odpálili Rusi. Možno sám Putin na [...]

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 220963x
Priemerná čítanosť článkov: 2907x

Autor blogu

Kategórie