Založ si blog

Zelenského agónia

Zbrane, zbrane, zbrane. Ideálne zadarmo. Plus peniaze, miliardy… Samozrejme tiež nenávratne.
Nepočul som, žeby Zelenský chcel rokovať o mieri.. Myslím, že už fotky a vyjadrenia riaditeľa zemegule v zelenom tričku – Zelenského lezú ľudom čoraz viac na nervy, tak prišli s novým marketingovým ťahom, jeho transatlantickí sponzori začali fotiť jeho manželku, a rovno pre módny časopis Vogue. Čo má móda spoločné s vyzbrojovaním Ukrajiny neviem (psychologické pôsobenie na nežnejšiu polovicu obyvateľstva USA ? 😳).
Zelenský systemaricky likviduje prípadnú opozíciu, ktorá by mohla voči nemu vystúpiť (myslím, že dôvod určite majú), odobral občianstvo svojmu stvoriteľovi miliardárovi Kolomojskému (oddychuje v Izraeli), exprezidentovi Porošenkovi, opozičnému politikovi Medvedčukovi, starostovi Dnipra Filatovovi… Obklopuje sa kontroverznými korupčníkmi (Kostin – nový generálny prokurátor – obvinený z nepriznania príjmov, zamestnávania príbuzných…). Oproti korupcii na Ukrajine je Slovensko unikátny jedinečný právny štát bez náznakov korupcie 😃.
Ukrajina by potrebovala zmenu, komik 🤡 je tragédia Ukrajiny.

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Здравствуйте

13.01.2024

Delegácia kongresu USA prišla na návštevu Slovenska a zvlášť prišli na pokec s premiérom Robertom Ficom. Prišli mu dohovoriť? Vysvetlili mu kde jeho právomoci a možnosti rozhodovania končia a kto je skutočným pánom kolónie? 🤔 Fico odpovedal zdvorilostným diplomatickým slovníkom – „EÚ a NATO sú piliere našej zahraničnej politiky“. Povedal, čo chceli [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 214897x
Priemerná čítanosť článkov: 2944x

Autor blogu

Kategórie