Založ si blog

Maďarsko verzus Slovensko alebo zdravý rozum verzus americké onuce

 

Maďarská zahraničná politika prekvapuje sebavedomím, racionalitou, „slovenská“ (dosť nadnesený výraz) zahraničná politika vyzerá ako americká či bruselská onuca (handra…).

Maďari už i minulosti nie raz dokázali svoju racionalitu a nebáli sa podniknúť odvážne kroky, ktoré boli priam prorocké, v roku 1989 keď sa blížil koniec socialistických režimov zareagovali ako prví a umožnili východným Nemcom prejsť do Rakúska, trabantisti cestovali z NDR do Maďarska aby sa mohli cez Rakúsko dostať do západného Nemecka.

V čase blúznenia Merkelovej, ktorá mala pocit že celý Blízky východ sa môže presťahovať do Európy („my to zvládneme“) Maďari nehľadiac na pomätených promigrantských západných politikov začali stavať na hranici plot proti migrantom, to bolo rečí o ľudských právach.. a postupne začali stavať ploty i ostatní.

Keď začala vojna USA a NATO proti Ruskej federácii na Ukrajine, Maďari absolútne sebavedome prehlásili že nebudú dodávať Ukrajine zbrane a s ruským plynom počítajú i do budúcnosti.

 

Nedávne vyjadrenia V. Orbána že vojnu Ukrajina nemôže vyhrať (tiež si to myslím) a je nutná mierová dohoda medzi aktérmi vojny – t.j. USA a Ruskom (s bezpečnostnými zárukami pre Rusko) mi príde rovnako nadčasové a rozumné zhodnotenie situácie.

V. Orbán a jeho vláda sú dobrými správcami svojej krajiny. Bohužiaľ naše onuce, ktoré sa tvária ako reprezentanti „zahraničnej“ politiky Slovenska len opakujú inštrukcie z Bruselu, Washingtonu, Berlína.

Škoda že nemáme politikov, ktorí by dokázali myslieť i dva kroky dopredu a dokázali by obhajovať záujmy Slovenska.

Nedávny futbalový zápas v Budapešti ukázal že časť Maďarov (myslím že menšina) nás považuje za nesvojpravny hlúpy národ, ktorý im ukradol zem či štátny symbol, keď vidia naše otrocké ponižujúce správanie (fenomén sluhov) tak sa im ani nedivím že nami opovrhujú.. Silnejší, sebavedomí, múdrejší si nevážia hlúpych a slabých poddaných…

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 217011x
Priemerná čítanosť článkov: 2933x

Autor blogu

Kategórie