Založ si blog

Polčas rozpadu Ukrajiny ?

Šíria sa správy že Rusko chce usporiadať referendum v obsadenej Chersonskej oblasti o prípadnej nezávislosti od centrálnej vlady Ukrajiny.. Táto informácia má vôbec neudivuje, ak spomeniem odstrelenie priehrady v Chersonskej oblasti aby mohla znova prúdiť voda na Krym, obnovenie železničného spojenia medzi Krymom a Chersonom, zlacnenie benzínu v tomto regióne, odpísanie dlhov miestnych obyvateľov… Čo si vyberú miestni? Výsledok môže byť prepojenie tejto oblasti až po Doneck a vlastne absolútna kontrola nad pobrežím Azovského mora (v podstate je táto situácia už teraz zrejmá, Rusom chýba už len definitívne obsadiť Mariupoľ).

Izraelský premiér Naftali Bennett po rozhovore s Putinovi navrhol Zelenskému aby sa vzdal – kapituloval (Jerusalem Post), komik Ze odmietol.. Bennett asi vie prečo to navrhol a Ukrajina (až na Donbas a samozrejme Krym) mohla pravdepodobne zostať ešte pokope a neutrálna.

 

Nezmyselná vojna mohla skončiť hneď teraz! Áno z istého pohľadu by to bola pre Ukrajinu prehra, ale z perspektivnejšieho „nadhľadu“ aspoň istej územnej celistvosti, ukončenia umierania vojakov i civilistov by to už teraz bola absolútna výhra. Bennett nie je popletený a naivný hazardér ako Heger, Čaputová a ostatní priatelia US ambasády.. Ak bude vojna pokračovať tak Ukrajina príde i o Odesu, stratí prístup k moru (naozaj nechýba veľa) a zmení sa na vnútrozemský štát významu Bieloruska s centrom vo Ľvove so sochami Banderu. Neverím, že si to Ukrajinci neuvedomujú.

Kto má ešte Zelenskému vysvetliť, že NATO za nich nepôjde bojovať, pošle zbrane, ale umieranie ponechá na Ukrajincov. Vojna do posledného Ukrajinca je nezmysel, vojnu môže ukončiť jedine Zelenský s garanciami neutrality od štátov Európy i Ruska… Samozrejme bez NATO.

 

Rusov už nemožno viac poraziť či ponížiť, oni však so scenárom sankcií rátali (SWIFT, zákaz vývozu ropy, plynu, zavretie automobiliek, McDonaldu…) Facebookom ignorované priania smrti či výzvy na zabitie Putina na FB vyznievajú skôr tragikomicky – kam sme to až zašli.

 

Rusi nemôžu poraziť celú Ukrajinu, Ukrajinci nemôžu poraziť Rusko. Aj keď pán Osuský (SaS) považuje diplomatické rokovania s Ruskom za nezmysel a priam baží po vojne s Ruskom – ja tento názor nezdieľam, táto vojna môže skončiť za rokovacím stolom, ďalšie predlžovanie vojny bude mať katastrofálne následky pre Ukrajinu, Rusko i Európu. Zdá sa, že jedine USA si po tejto vojne polepšila (potrebujú to ako soľ po blamáži v Afganistane).

Zelenský prestaň sa zahrávať s osudom Ukrajiny a začni myslieť, lebo prídeš o všetko… Predstava zmeny Kyjeva na Bejrút je desivá.

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 216789x
Priemerná čítanosť článkov: 2930x

Autor blogu

Kategórie