Založ si blog

Polčas rozpadu Ukrajiny ?

Šíria sa správy že Rusko chce usporiadať referendum v obsadenej Chersonskej oblasti o prípadnej nezávislosti od centrálnej vlady Ukrajiny.. Táto informácia má vôbec neudivuje, ak spomeniem odstrelenie priehrady v Chersonskej oblasti aby mohla znova prúdiť voda na Krym, obnovenie železničného spojenia medzi Krymom a Chersonom, zlacnenie benzínu v tomto regióne, odpísanie dlhov miestnych obyvateľov… Čo si vyberú miestni? Výsledok môže byť prepojenie tejto oblasti až po Doneck a vlastne absolútna kontrola nad pobrežím Azovského mora (v podstate je táto situácia už teraz zrejmá, Rusom chýba už len definitívne obsadiť Mariupoľ).

Izraelský premiér Naftali Bennett po rozhovore s Putinovi navrhol Zelenskému aby sa vzdal – kapituloval (Jerusalem Post), komik Ze odmietol.. Bennett asi vie prečo to navrhol a Ukrajina (až na Donbas a samozrejme Krym) mohla pravdepodobne zostať ešte pokope a neutrálna.

 

Nezmyselná vojna mohla skončiť hneď teraz! Áno z istého pohľadu by to bola pre Ukrajinu prehra, ale z perspektivnejšieho „nadhľadu“ aspoň istej územnej celistvosti, ukončenia umierania vojakov i civilistov by to už teraz bola absolútna výhra. Bennett nie je popletený a naivný hazardér ako Heger, Čaputová a ostatní priatelia US ambasády.. Ak bude vojna pokračovať tak Ukrajina príde i o Odesu, stratí prístup k moru (naozaj nechýba veľa) a zmení sa na vnútrozemský štát významu Bieloruska s centrom vo Ľvove so sochami Banderu. Neverím, že si to Ukrajinci neuvedomujú.

Kto má ešte Zelenskému vysvetliť, že NATO za nich nepôjde bojovať, pošle zbrane, ale umieranie ponechá na Ukrajincov. Vojna do posledného Ukrajinca je nezmysel, vojnu môže ukončiť jedine Zelenský s garanciami neutrality od štátov Európy i Ruska… Samozrejme bez NATO.

 

Rusov už nemožno viac poraziť či ponížiť, oni však so scenárom sankcií rátali (SWIFT, zákaz vývozu ropy, plynu, zavretie automobiliek, McDonaldu…) Facebookom ignorované priania smrti či výzvy na zabitie Putina na FB vyznievajú skôr tragikomicky – kam sme to až zašli.

 

Rusi nemôžu poraziť celú Ukrajinu, Ukrajinci nemôžu poraziť Rusko. Aj keď pán Osuský (SaS) považuje diplomatické rokovania s Ruskom za nezmysel a priam baží po vojne s Ruskom – ja tento názor nezdieľam, táto vojna môže skončiť za rokovacím stolom, ďalšie predlžovanie vojny bude mať katastrofálne následky pre Ukrajinu, Rusko i Európu. Zdá sa, že jedine USA si po tejto vojne polepšila (potrebujú to ako soľ po blamáži v Afganistane).

Zelenský prestaň sa zahrávať s osudom Ukrajiny a začni myslieť, lebo prídeš o všetko… Predstava zmeny Kyjeva na Bejrút je desivá.

Pre natvrdlých Slovákov podporujúcich vojnu na Ukrajine.

21.06.2024

Niekto na západe vypočítal že na porážku Ruska je potrebných ešte 800 miliárd dolárov. Odkiaľ tie peniaze prídu? No aj od Vás, Slováci. Bude to stačiť alebo o rok povedia že je potrebných ešte 500 miliárd? V Afganistane minuli Američania 2000 miliárd dolárov za 20 rokov. A prehrali. A to proti USA stáli odhodlaní pastieri kôz Iba polodebil na úrovni Jaroslava si [...]

Baširov a Petrov sú späť

11.06.2024

Úbohá mainstreamová propaganda po neúspechoch Zelenského a NATO na východnom fronte vytvára atmosféru strachu a psychologickú prípravu na priamu konfrontáciu Európy a NATO s Ruskom. Čokoľvek sa teraz stane v EÚ tak je vinník hneď jasný. Sú za tým Rusi. Ruskí agenti ako slávni Baširov a Petrov. Ak dostanete defekt na aute, tak vedzte že ten klinec na cestu umiestnil ruský [...]

E-mail od teroristov

08.05.2024

E-mail od teroristov: „Mudžahedíni vo vašich mestách vás zabijú, nech ste kdekoľvek. V areáli školy je bomba. Bolestivý koniec vás postihne. Bojovníci prišli s dobrým cieľom. Priniesť islam k vám. Koniec koncov spása je v islame a nie vo vašich falošných náboženstvách. Keď naši bratia utekali z režimu, uzavreli ste hranice. Mysleli ste si, že vás to zachráni [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 230768x
Priemerná čítanosť článkov: 2959x

Autor blogu

Kategórie