Založ si blog

Svet utopený v propagande a klamstvách

Na Slovensku máme obrovské „šťastie“ že informácie o dianí na Ukrajine sú podľa „nášho“ mainstreamu nespochybniteľné a každý názor, ktorý sa vymyká denníku N či SMEtiarom je jednoducho ruský trolling, či propaganda a zasluhuje si najvyššie spoločenské opovrhnutie alebo i väzenie na 10 až 20 rokov.
To sú výborné správy, už nepotrebujeme premýšľať, stačí prikyvovať hlavou.
No i naše mainstreamové médiá sa občas popletú a vydávajú protichodné články, v jednom sa dočítate že sa Rusi blížia k porážke a v druhom že Zelenský možno bude vládnuť z exilu. Tak kto vlastne vyhráva a kto prehráva?
USA a Briti sa odstrihli od ruskej ropy a „naši“ vládni mudrlanti by sa chceli zbaviť aj ruského plynu, čo tam po náraste cien, utlmení priemyslu, chudobe, musíme držať líniu aj keby mali Slováci jesť hlinu.
Poliaci, známi priekupníci a kšeftáry, chcú darovať ruské stíhačky USA (výmenou za americké F 16) aby ich následne už samotné USA darovali Ukrajine. Skvelý poľský nápad pripomínajúci Piláta Pontského, ibaže USA tento plán považujú za neudržateľný.
Priznám sa nerozumiem čo tým myslia „neudržateľný“ 🤔 Žeby sa USA (poza chrbát Poľska) s Ruskom dohodli čo s Ukrajinou?
Zaujímavé že mnohé správy z ruských médií (samozrejme tiež majú propagandistický charakter a beriem ich z rezervou) sa často potvrdia a zverejní ich dokonca i mainstream (!). Námestníčka ministerstva zahraničia USA Nulandová (to je tá pani čo rozdávala koláčiky na Majdane v Kyjeve) priznala existenciu spoločných ukrajinsko-amerických biologických laboratórií na Ukrajine, kde sa vyvíjali biologické zbrane (!!!), tu už naozaj končí sranda..
Zaujímavé sú i mapky z frontovej línie z rovnakého dňa, mapky z ukrajinskej a ruskej propagandy sú úplne odlišné. Ako to na frontovej línii vyzerá v skutočnosti netuším (skúsime ešte mapky na Al Jazeera:).

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 216884x
Priemerná čítanosť článkov: 2931x

Autor blogu

Kategórie