Založ si blog

Rozdelené spoločnosti (Slovensko a Ukrajina)

Slovensko

Kopeme medzi sebou hlbokú nepreniknuteľnú priepasť.. Delíme sa, rozdeľujeme, nepočúvame sa navzájom. Kam až môže rozdelenie spoločnosti zájsť a čo bude nasledovať? Sme malý, málo významný národ, jediný dôvod prečo si nás niekto všíma je geografická poloha Slovenska v strednej Európe, ak by sa Slovensko nachádzalo v strede Afriky tak by po nás ani pes neštekol a náš význam by bol asi na úrovni Burundi.

Rozdelil nás Covid, rozdeľuje nás geopolitika, jedna skupina obdivuje USA a druhá skupina USA odsudzuje, jedna skupina nenávidí Rusko a druhá ho vníma pozitívne. A kde sú záujmy obyvateľov Slovenska? A kde je pravda? Rozdelila nás zmluva s USA. USA vojská či základne na Slovensku nepovažuje za potrebné, Rusko nepovažujem za hrozbu, kto si myslí opak musí niesť za svoj názor (či dokonca hlasovanie v NR SR) i v budúcnosti zodpovednosť.

Komu vyhovuje rozdelenie Slovenska? Snažím sa pochopiť ľudí s iným názorom ako mám ja. Čo vedie ľudí k vlastnému pocitu „nadradenosti“ svojho názoru? Prečo si myslia, že jedine ich názor je správny? Vedia viac ako ja? Alebo menej?

Skôr ako človek niečo povie mal by sa pozrieť do zrkadla a spomenúť si na Dunning -Krugerov efekt (je to typ poznávacej chyby, na základe ktorej menej kvalifikované osoby alebo osoby s nízkymi schopnosťami a kompetenciami v danej oblasti výrazne nadhodnocujú svoje schopnosti, naopak tí najkvalifikovanejší svoje schopnosti zase podceňujú..). A sme doma. Mám dostatok informácii aby som vedel správne zhodnotiť geopolitickú situáciu, nutnosť amerických vojenských základní na Slovensku? Riadim sa pocitmi, intuíciou, faktami, ktoré sú mi známe… Stačí to? Mainstream vnímam ako jednostrannú propagandu, alternatívne zdroje filtrujem.

Polarizácia spoločnosti nepomôže zlepšiť život obyčajným ľuďom, čas ukáže, kto sa mýlil a kto nie. Som unavený z neustáleho boja keď jeden podvodník, klamár či zlodej kričí chyťte iného zlodeja či podvodníka? Kde je záujem občana Slovenska?

 

Ukrajina

Ukrajina je ešte väčšmi rozdelená spoločnosť, určite to nie je jednotná jednonázorová „zocelená“ Ukrajina ako je to prezentovaná mainstreamovou propagandou. Naozaj si myslíme, že všetci Ukrajinci položia života za USA vo vojne s Ruskom? Osobne ten pocit nemám, východná Ukrajiny je iná ako západná.. O tom sa však nehovorí.

Ako Rus či ako ruskojazyčný Donbasan by som sa cítil zle a frustrovane keby sa Sevastopoľ stal základňou armády USA, keby sa Krym zmenil na vojenský okruh USA. Je to pochopiteľné, Rusov chápem, Krym bol súčasťou ruskej histórie a teraz je znova súčasťou Ruskej federácie, bodka. A ruskojazyčný Donbas? Naozaj niekto verí že ľudia z Donbasu budú ničiť pamätníky padlých sovietskych vojakov a budú stavať sochy Banderovi?

Ako by som vnímal problém Ukrajiny v postavení obyvateľa USA po prehratej vojne v Afganistane, Iraku (po vymyslených informáciách o zbraniach hromadného ničenia)? Frustrovaný z prehier, klamstiev, zbytočne „vyhodených“ miliardách dolárov? Naozaj by ma trápila „demokracia“ a prozápadná vláda na Ukrajine? Myslím, že na Ukrajine by mi nezáležalo (žiadne extra historické väzby USA – Ukrajina, jediná väzba sú investície syna prezidenta Bidena v energetickom priemysle na Ukrajine).

Hoaxy

Mainstreamová propaganda: Rusko šíri hoaxy ako zámienky na vojnu. A čo hoaxy USA o zbraniach hromadného ničenia v Iraku? Hoax USA, ktorý nás nechal chladnými k státisícom mŕtvych v Iraku. Bidenov hoax- vojna bude v stredu, len nepovedal presne, ktorú stredu… Poplašné správy, nedočkaví vojnychtiví američania?

EÚ je zhrozená šírením hoaxov z Ruska? Ale kto určuje čo je hoax a čo pravda? Stoltenberg? Van der Leyenová, Jakub Goda či denník N? Chýba mi objektívny pragmatický postoj, názor. Propagandu či hoaxy používajú všetky strany konfliktov. Nie len jedna. Už len to že mainstream pristupuje k iným názorom „nadradene či pohŕdavo“ samo o sebe znižuje dôveryhodnosť ich „pravdy“.

Ak vznikne vojna na Ukrajine kvôli hoaxom nebude to dobré, ale podobne k vojenským ťaženiam pristupovali i USA a svet im to toleroval. Domnievam sa, že Ukrajinci budú nakoniec „dotlačený“ zaútočiť na Donbas a Rusku neostane nič iné ako Donbasu pomôcť, oslobodiť ho a nastoliť mier. Rusko vojnu ukončí, USA vďaka ukrajinským nacionalistom začne… Pochopiteľne sa môžem mýliť (Dunning-Kruger!), nemám, či skôr nemáme informácie ako myslia a čo zvažujú mocní tohto sveta. Informácie, ktoré sú nám známe, máme len preto, že niekto chce aby sme ich mali…

 

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 216673x
Priemerná čítanosť článkov: 2928x

Autor blogu

Kategórie