Založ si blog

V Corone porážame aj USA, to sme fakt majstri. ..

Za piatok 18.12. pribudlo 3151 pozitívne PCR testovaných ľudí na Covid-19 + 4077 pozitívne testovaných antigénovými testami… Nebudem to počítať spolu, bolo by to hrozné číslo a nakoniec tieto dva pozitívne testy dokopy nesčítavajú ani v iných krajinách, naviac spravidla pacienti s pozitívnym antigénovým testom sa ešte následne testujú i PCR testom k potvrdeniu diagnózy – takže by sme časť pacientov rátali nasledujúce dni druhý krát (samozrejme väčšina pozitívne testovaných antigénovým testom bude opätovne pozitívna i PCR, falošnú pozitivita je zriedkavá, naopak falošná negativita je však vcelku bežná –  viď minister obrany Jaroslav Naď-  najprv negatívny antigénový test negatívny potom pozitívny PCR test).

Keby som počet PCR pozitívnych na Slovensku prerátal na 100.000 obyvateľov dostali by sme prírastok 58 pozitívnych/100.000 ľudí. Mortalita nám rastie (nehádajme sa prosím či pacienti zomreli na Covid-19 alebo s Covidom-19, Covid-19 je ozaj smrteľné ochorenie hlavne u starších a polymorbídnych ľudí, puberťáci neumierajú, a myslím, že naše mortalitné dáta sú vcelku presné), za piatok máme 70 mŕtvych (pre porovnanie Kanada mala 71 obetí), pri prepočte na milión obyvateľov Slovenska to je cca 13 mŕtvych/1 milión ľudí (počet obyvateľov SK cca 5.4 milióna, aj keď možno aj menej, keďže tisícky sú v emigrácii). A teraz USA (USA cca 327 miliónov obyvateľov + samozrejme ešte niekoľko miliónov ilegálnych privandrovalcov…) – za 18.12. 254.680 nových prípadov, 2794 úmrtí, prepočty- 77 nových prípadov na stotísíc ľudí a cca 8-9 úmrtí na 1 milión ľudí (USA)… Áno, môžete namietať že štatistiky sú nepresné, neviem ako počítajú mŕtvych v USA, niektoré oblasti tejto krajiny – „vládcu svetového poriadku“ sú zaostalejšie ako Bratislava s okolím atď.,  naopak bohužiaľ aj u nás sú oblasti – osady s hygienickými podmienkami pripomínajúcimi Bangládeš.

Takže pohoda, chaotické vládnutie, nezhody, dlhodobo nejasný jasný zrozumiteľný epidemiologický plán pre Covid-19, infantilné facebookové statusy, povahové vlastnosti čelných predstaviteľov našej republiky, ich ego, ego a ego, vlastníctvo lyžiarskych stredísk, sledovanie preferencií, a sebazničujúci nadpozemský pocit byť za „pekného“ či „záchrancu Slovenska“ nám v piatok umožnili predbehnúť USA v úmrtnosti na Covid-19 (pri prepočte na počet obyvateľov). Škoda.

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 217018x
Priemerná čítanosť článkov: 2933x

Autor blogu

Kategórie