Založ si blog

Slováci – otroci Európy?

V porovnaní s ostatnými krajinami EÚ viac pracujeme a menej zarobíme. 

Štatistika – 11% Slovákov pracuje v noci (najviac v Európe, v Maďarsku 4,8%, Česku 2,2%, v Poľsku 2%), 14% pracuje v sobotu, 11% v nedeľu… A mzda? Veď viete.

Pracujeme pre blahobyt obyvateľov západnej Európy, sme lacná pracovná sila pre ich stále rastúce zisky. Vzdelaných a šikovných Slovákov nám „ukradnú“ lepšími pracovnými podmienkami i zárobkami, takto končia na západe od nás zruční remeselníci, zdravotníci, vedci… To je trhový kapitalizmus, možno lepšie trhavý kapitalizmus.

Čo robiť? Kradnúť ľudí z iných krajín ako to robí západ? Už dnes brutálne vykrádame Ukrajinu, predtým sme ľudí kradli Srbsku i Rumunsku.

Bez Ukrajincov by sme už dnes neboli schopní zabezpečiť tisícky pracovných miest (od stavebníctva až po zdravotníctvo), na Ukrajine zostávajú už len dôchodcovia, chudobní a vojnoví veteráni, Ukrajina sa naozaj mení na Ukruinu.

EÚ musí vysať z Ukrajiny to najcennejšie – vzdelaných a pracovitých ľudí, preto tá nekonečná podpora vojny, to je egoizmus kapitalistického „rastu“.

Myslím, že tak ako Slováci tak i Ukrajinci časom pochopia že ich údelom je len byť otrokmi v krajine, ktorá im už dávno nepatrí.

A politici, médiá, ozbrojené zložky, súdy, mimovládky sú tu len preto, aby masu otrokov držali pekne na uzde.

Nie nadarmo je pomenovanie Slovanom v angličtine odvodené od mena slave/otrok (Slaves = otroci, Slavs = Slovania). Ale my to tak chceme, my sa tomu ešte aj tešíme.

 

Zdroj štatistických údajov z Pravdy: https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/685491-pracovne-prostredie-na-slovensku-je-v-eu-najhorsie-robime-viac-ako-japonci-nicime-si-zdravie-a-nase-vyplaty-su-slabe/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

E-mail od teroristov

08.05.2024

E-mail od teroristov: „Mudžahedíni vo vašich mestách vás zabijú, nech ste kdekoľvek. V areáli školy je bomba. Bolestivý koniec vás postihne. Bojovníci prišli s dobrým cieľom. Priniesť islam k vám. Koniec koncov spása je v islame a nie vo vašich falošných náboženstvách. Keď naši bratia utekali z režimu, uzavreli ste hranice. Mysleli ste si, že vás to zachráni [...]

Teroristické poplachy na Slovensku? Ach, to Rusko.

07.05.2024

Poplašné správy do slovenských škôl od údajných islamistov z ruskej adresy mohol zaslať jedine čečenský vodca Kadyrov, čoskoro to v denníku N odhalí Jaroslav Naď a Šimečka. A Zuzana to bude vnímať citlivo. Čechov nedávno „osvietilo“ a bez akýchkoľvek zverejnených dôkazov rozhodli že muniční sklad vo Vrběticiach odpálili Rusi. Možno sám Putin na [...]

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, Západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00, aktualizované: 07:49

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 221930x
Priemerná čítanosť článkov: 2920x

Autor blogu

Kategórie