Založ si blog

Slováci – otroci Európy?

V porovnaní s ostatnými krajinami EÚ viac pracujeme a menej zarobíme. 

Štatistika – 11% Slovákov pracuje v noci (najviac v Európe, v Maďarsku 4,8%, Česku 2,2%, v Poľsku 2%), 14% pracuje v sobotu, 11% v nedeľu… A mzda? Veď viete.

Pracujeme pre blahobyt obyvateľov západnej Európy, sme lacná pracovná sila pre ich stále rastúce zisky. Vzdelaných a šikovných Slovákov nám „ukradnú“ lepšími pracovnými podmienkami i zárobkami, takto končia na západe od nás zruční remeselníci, zdravotníci, vedci… To je trhový kapitalizmus, možno lepšie trhavý kapitalizmus.

Čo robiť? Kradnúť ľudí z iných krajín ako to robí západ? Už dnes brutálne vykrádame Ukrajinu, predtým sme ľudí kradli Srbsku i Rumunsku.

Bez Ukrajincov by sme už dnes neboli schopní zabezpečiť tisícky pracovných miest (od stavebníctva až po zdravotníctvo), na Ukrajine zostávajú už len dôchodcovia, chudobní a vojnoví veteráni, Ukrajina sa naozaj mení na Ukruinu.

EÚ musí vysať z Ukrajiny to najcennejšie – vzdelaných a pracovitých ľudí, preto tá nekonečná podpora vojny, to je egoizmus kapitalistického „rastu“.

Myslím, že tak ako Slováci tak i Ukrajinci časom pochopia že ich údelom je len byť otrokmi v krajine, ktorá im už dávno nepatrí.

A politici, médiá, ozbrojené zložky, súdy, mimovládky sú tu len preto, aby masu otrokov držali pekne na uzde.

Nie nadarmo je pomenovanie Slovanom v angličtine odvodené od mena slave/otrok (Slaves = otroci, Slavs = Slovania). Ale my to tak chceme, my sa tomu ešte aj tešíme.

 

Zdroj štatistických údajov z Pravdy: https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/685491-pracovne-prostredie-na-slovensku-je-v-eu-najhorsie-robime-viac-ako-japonci-nicime-si-zdravie-a-nase-vyplaty-su-slabe/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 217823x
Priemerná čítanosť článkov: 2944x

Autor blogu

Kategórie