Založ si blog

Pre zabudnutých bláznov posadnutých fašizmom

Nadávka „ty fašista“ zovšednela, príliš často ju začali používať liberáli, mimovládkari či iní podivní aktivisti. Hitler, nacizmus či fašizmus predsa vždy zaujmú, stačí zakričať „aha fašista“ a hneď získate pozornosť. Liberáli získajú voličov, mimovládky peniaze a mladí aktivisti si vylepšia „curriculum vitae“ keď sa budú uchádzať o prácu v mimovládnych organizáciách. V parlamente som sa o fašizme nepočúval až až, prvý krát som „stratil reč“ keď s tým prišli SaSkári i na moju adresu… Ale s odstupom času som si zvykol, pokrik „fašisti“ ignorujem.

Včera sa potrebovala ukázať a zviditeľniť neznáma iniciatíva „Zabudnuté Slovensko“ a tak sa europoslancovi M. Uhríkovi z Republiky pokúsila zablokovať vstup do RTVS.

História je komplikovaná veda, v socialistickej škole ma učili o zlom kapitalizme, v ktorom bohatí vďaka moci peňazí okrádajú chudobných, o oslobodení Slovenska Sovietskym zväzom, o SNP i o holokauste… Nová politická garnitúra s obrovskou mediálnou podporou sa nás snaží presvedčiť o tom, že 2. svetovú vojnu vlastne začal Hitler so Stalinom a sovietskym vojakom nemáme byť vlastne za čo vďační, Banderovci, ktorí zabíjali i na Slovensku sú zrazu akceptovateľní hrdinovia Ukrajiny a možno nakoniec z Bruselu či Washingtonu príde nariadenie že Slovensko oslobodili Američania a my tomu uveríme… 

Včera som sa bol prejsť z Donovalov na Kalište, do dediny v ktorej nemeckí nacisti zmasakrovali, upálili či postrieľali civilistov, vrátane detí, žien, starcov, to je skutočná tvár nacizmu, ktorý k nám dorazil z Nemeckej ríše.

Na pamätníku v Kališti sú vence od rôznych slovenských politikov, dokonca od „ľudu USA“ (ľud USA o SNP, Kališti ani netuší, nájsť Slovensko na mape by zvládol len málokto), no na pamätníku mi chýbal veniec od osloboditeľov – nástupnického štátu ZSSR – od Ruska (asi majú celoeurópsky zákaz uctiť si pamiatku svojich krajanov, ktorí oslobodzovali i Slovensko), ani Ukrajinci nepriniesli veniec (tí sú zase zaneprázdnení stavbou pamätníkov Banderovi, ničením sovietskych pamätníkov alebo exhumáciou sovietskych vojakov pre akútny nedostatok hrobových miest).

Dejiny píšu víťazi, my – Slováci ich len čítame, teraz nám ideologicky správne učebnice dejepisu píšu za Atlantikom a zdieľajú cez mainstreamové médiá.

Ja si svoj názor na historické udalosti vytváram sám, niečo som prečítal, niečo navštívil (pamätné miesta, pamätníky, vojenské múzeá…) a nevidím dôvod prečo by som mal byť nacistom či fašistom. V 21. storočí je už nacizmus či fašizmus ako sme ho poznali v 20. storočí číry nezmysel, mám obavy skôr z inej totality, tej bruselsko-americkej… Myslenie a konanie bruselských, berlínskych či washingtonských politikov zaváňa čoraz viac totalitným režimom, kto nejde s hlavným prúdom je jednoducho fašista, nacista, bez akéhokoľvek práva obhajoby. 

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 217625x
Priemerná čítanosť článkov: 2941x

Autor blogu

Kategórie