Založ si blog

Slovenské zbrane zabíjajú obyvateľov Donbasu Sme vo vojne s Ruskou federáciou?

Pri ostreľovaní Donecka ukrajinskou armádou bola v decembri 2022 zabitá Mária Pirogová, poslankyňa a humanitárna pracovníčka v Donecku. Aktuálne informácie* hovoria že bola zabitá muníciou, raketou zo SLOVENSKA. Rozhodne nebola vojenským cieľom, ani nebola na nesprávnom mieste v nesprávny čas, bola doma, na ulici vo svojom meste… Obyvatelia Donecka chcú byť súčasťou Ruska, nech si o tom môžeme myslieť čokoľvek, 9 rokov ostreľovania ich nepresvedčili o mierovom nažívaní v jednotnej Ukrajine… Naše zbrane tak zabíjajú civilistov s ruským pasom, občanov Ruskej federácie, sme teda vo vojne s Ruskou federáciou?

Neviem, či si vôbec Slováci uvedomujú následky vojnového šialenstva na Ukrajine za ktoré nesieme zodpovednosť aj my s reálnym rizikom že vojna môže byť nakoniec i na Slovensku a Slováci budú znova umierať vo vojne i na východnom fronte (kto nahradí ukrajinských vojakov keď sa minú?). Naivné predstavy že Ukrajinci znova dobijú Donbas a Krym sú cestou do katastrofy a do poslednej svetovej a možno i jadrovej vojny..

USA nás ako svoju kolóniu vtiahli do tejto vojny, ktorá je pre vzdialenú krajinu za Atlantikom požehnaním (hádajte kto získa objednávky za stovky miliárd na zbrane keď sa všetky terajšie zošrotujú na Ukrajine?).

To si naozaj naša vláda a minister Naď myslia že je možné zabiť všetkých Rusov na Donbase, Kryme len tak bez povšimnutia a Putin sa bude len prizerať??

Ja si to nemyslím. Putin to povedal jasne: „načo nám je svet bez Ruska..“

Vojnových štváčov, komediantov a bláznov treba okamžite odpratať z politiky (už včera bolo neskoro) a začať rokovať o mieri, novej bezpečnostnej politike v Európe (bez dominancie NATO), svetu pristane multipolárnosť, nie unipolárna nadvláda USA.

*Ruský zdroj:

https://www.1tv.ru/news/issue/2023-01-22/21:00#4

(Môžete namietať že je to ruský zdroj a informáciu nemožno overiť aj z iných zdrojov. Sú azda vo vojne plnej propagandy nejaké objektívne? Predstava že slovenské zbrane zabíjajú len presné vojenské ciele je však určite naivná a smiešna..).

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Здравствуйте

13.01.2024

Delegácia kongresu USA prišla na návštevu Slovenska a zvlášť prišli na pokec s premiérom Robertom Ficom. Prišli mu dohovoriť? Vysvetlili mu kde jeho právomoci a možnosti rozhodovania končia a kto je skutočným pánom kolónie? 🤔 Fico odpovedal zdvorilostným diplomatickým slovníkom – „EÚ a NATO sú piliere našej zahraničnej politiky“. Povedal, čo chceli [...]

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 214424x
Priemerná čítanosť článkov: 2937x

Autor blogu

Kategórie