Založ si blog

Chvalabohu za vojnu (cynicky a pokrytecky)

Vojna na Ukrajine má pre Európu (i Slovensko) viacero „pozitív“ – naštartovala sa zbrojárska výroba, zvyšuje sa rozpočet na armádu, no hlavne sme získali lacnú, často i kvalifikovanú a mentálne Európe blízku pracovnú silu. Kto by už chcel na Slovensku pracovať za minimálnu mzdu. Stavební robotníci z Ukrajiny sa nám hodia, chýbajú nám ľudia v slabo platených službách, v gastronómii, cestovnom ruchu, ukrajinskí lekári zachraňujú naše zdravotníctvo (sú ochotní pracovať i v 48 či 72 hodinových službách /na druhej strane vždy lepšie ako byť na fronte/), matky s deťmi nám môžu vylepšiť našu zhoršujúcu sa demografiu.

Keďže sme pokrytci a myslíme hlavne na seba, nemusí nás zaujímať vymierajúca Ukrajina s najnižšou pôrodnosťou na svete (0,7 dieťaťa na ženu v reprodukčnom veku), o miliónoch utečencov z Ukrajiny vieme, o státisícoch mŕtvych sa taktne mlčí, občas sa spomenú desaťtisíce vojnových invalidov, chudobní dôchodcovia ťažko stradajúci na Ukrajine nikoho nezaujímajú (tí už umrú na Ukrajine a podľa liberálov sú vlastne zbytoční pre spoločnosť).

Na ukrajinskom konflikte parazituje nielen Európa ale hlavne USA. Americký zbrojársky priemysel má hody, USA vytlačili z Európy ruské energonosiče a ponúka nám svoje drahšie, európsky priemysel stráca konkurencieschopnosť, čo tiež vyhovuje USA. Good deal.

Ak Putin hovorí že vojna na Ukrajine bude minimálne 5 rokov tak sa majú Ukrajinci načo „tešiť“. Chceli vojnu, tak ju majú. I my Európania dušou i srdcom oddaní Bruselu a Washingtonu podporujeme vojnu, vyťažme z vojny čo najviac.

Zadĺžená, zničená Ukrajina bude po vojne na predaj, rozpredá sa, rozparceluje, len musíte byť na strane víťazov. A čo z toho budú mať pôvodní obyvatelia Ukrajiny? Neviem, možno dobrý pocit? Zbavia sa Ruska aby sa stali kolóniou západu? Veľa šťastia. A ozaj kde sú všetci tí najzodpovednejší za vojnu? Vyslúžilí ukrajinskí politici a oligarchovia čo burcovali ľudí do vojny. Na Titanicu už asi nie.

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 217728x
Priemerná čítanosť článkov: 2942x

Autor blogu

Kategórie