Založ si blog

Keď Pravda nevidí pravdu

Každý deň musia v mainstreame vyjsť minimálne jeden až dva protiruské články. Často sú však články zavádzajúce a neprenikajú hlbšie do problematiky (veď prečo, stačí si kopnúť…). Zavádzajúci článok v Pravde píše o krajinách ktoré ďalej dovážajú fosílne paliva z Ruska a tým podporujú vojnu – Slovensko je hneď na piatej priečke, druhé miesto vyhráva tzv. EÚ (takú krajinu nepoznám). 

Cieľom článku je vyvolať negatívnu reakciu a pocit viny u čitateľov – akí sme zlí a neľudskí (nakupujeme ropu a plyn z Ruska = podporujeme vojnu) a preto odteraz musíme navždy podporovať nákup zbraní, prípadne aj ich darovanie Ukrajine, aj keby sme nemali čo jesť…

V grafe som hľadal i Ukrajinu.. Márne. Nie je tam, asi prešli na zelenú energiu a k elektrickým tankom primontovali fotovoltaické panely.

Kritizujú Slovensko ako top dovozcu ruskej ropy 🤔. Pravda je však taká že bratislavská rafinéria Slovnaft (patriaca maďarskej skupine MOL) vyváža ropné produkty z ruskej ropy na Ukrajinu.

Nedávno som na slovenskej diaľnici zahliadol niekoľko ukrajinských kamiónov s cisternami Slovnaft…

Takže kúpou hnusnej ruskej ropy podporujeme Rusko a súčasne predajom (či darovaním?) produktov z ruskej ropy i Ukrajinu. A profituje z toho hlavne súkromná rafinéria Slovnaft – MOL. Z daní slovenských občanov sa „len“ nakupujú zbrane a financuje zastupná vojna USA (NATO) voči Rusku o „heartland“.

Odriekame si lepšie zdravotníctvo, školstvo… na úkor podpory tejto vojny. Dokedy v tom chceme pokračovať ? Rozhodnú predčasné voľby.

Pre natvrdlých Slovákov podporujúcich vojnu na Ukrajine.

21.06.2024

Niekto na západe vypočítal že na porážku Ruska je potrebných ešte 800 miliárd dolárov. Odkiaľ tie peniaze prídu? No aj od Vás, Slováci. Bude to stačiť alebo o rok povedia že je potrebných ešte 500 miliárd? V Afganistane minuli Američania 2000 miliárd dolárov za 20 rokov. A prehrali. A to proti USA stáli odhodlaní pastieri kôz Iba polodebil na úrovni Jaroslava si [...]

Baširov a Petrov sú späť

11.06.2024

Úbohá mainstreamová propaganda po neúspechoch Zelenského a NATO na východnom fronte vytvára atmosféru strachu a psychologickú prípravu na priamu konfrontáciu Európy a NATO s Ruskom. Čokoľvek sa teraz stane v EÚ tak je vinník hneď jasný. Sú za tým Rusi. Ruskí agenti ako slávni Baširov a Petrov. Ak dostanete defekt na aute, tak vedzte že ten klinec na cestu umiestnil ruský [...]

E-mail od teroristov

08.05.2024

E-mail od teroristov: „Mudžahedíni vo vašich mestách vás zabijú, nech ste kdekoľvek. V areáli školy je bomba. Bolestivý koniec vás postihne. Bojovníci prišli s dobrým cieľom. Priniesť islam k vám. Koniec koncov spása je v islame a nie vo vašich falošných náboženstvách. Keď naši bratia utekali z režimu, uzavreli ste hranice. Mysleli ste si, že vás to zachráni [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 230765x
Priemerná čítanosť článkov: 2959x

Autor blogu

Kategórie