Založ si blog

Zabudnuté zločiny USA a Veľkej Británie v Iraku sa vracajú späť . .. na Ukrajinu

Briti i američania plánujú dodať na Ukrajinu strely s ochudobneným uránom. 

Uvedené strely s ochudobneným uránom vo veľkom použili „naši spojenci“ (🇺🇲, 🇬🇧) vo vojne v Iraku 🇮🇶. Od vojny v Iraku evidujú v mieste konfliktov extrémny nárast výskytu rakoviny (hlavne rakoviny pľúc, leukémie…) ako i závažných malformácii (poškodenia) novorodencov.

Pred vojnou v Iraku bola miera výskytu rakoviny 40 prípadov na 100.000 ľudí, v roku 1995 to bolo 800 prípadov na 100.000 ľudí a v roku 2005 až 1600 prípadov na 100.000 obyvateľov.

V irackej Fallúdži má vrodené genetické chyby až 14% novorodencov ‼️ (v Hirošime to bolo 1-2%), poškodenia evidentne súvisia s použitím amerických rakiet s ochudobneným uránom. Výskyt srdcových chýb je 13-krát vyšší ako v Európe, výskyt vrodených chýb postihujúcich nervový systém je 33-krát vyšší ako v Európe, rodia sa deti s dvoma hlavami, deti narodené len s jedným okom…

Dr. Samira Alani z Fallúdže ku genetickému poškodeniu detí v miestach použitia ochudobneného uránu hovorí: „Neexistujú ani lekárske výrazy, ktoré by popisovali niektoré z týchto stavov, pretože sme ich doteraz nikdy nevideli“.

To isté čaká i obyvateľov Ukrajiny. Rakovina, genetické poškodenie deti, zamorená krajina (bude chcieť niekto v budúcnosti poľnohospodárske produkty z obilnice Európy?)

Snáď si Ukrajinci uvedomia čo čaká obyvateľov a budúcnosť Ukrajiny pri používaní takejto munície. Heger a „naša“ pseudovláda sa teší ako Ukrajine kradneme lekárov, podporuje predlžovanie konfliktu, ani neuvažuje o mierových rokovaniach, akoby sa s touto krajinou na okraji do budúcna ani nepočítalo.

Článok 35 Protokolu I, dodatok k Ženevským dohovorom z roku 1977, zakazuje akékoľvek prostriedky alebo metódy vedenia vojny, ktoré spôsobujú zbytočné zranenia alebo zbytočné utrpenie, zakazuje i použitie vojnových prostriedkov, ktoré by mohli spôsobiť rozsiahle a dlhodobé škody na ľudskom zdraví a životnom prostredí.

Ale hádam by sme nechceli aby teroristcké krajiny ako USA a Veľká Británia dodržiavali Ženevský dohovor.

Do hodiny otázok v NR SR som dal ministrovi zahraničných vecí otázku či naša diplomacia a vláda súhlasí s dodávaním striel s ochudobneným uránom na Ukrajinu (zajtra odpovie, snáď).

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Здравствуйте

13.01.2024

Delegácia kongresu USA prišla na návštevu Slovenska a zvlášť prišli na pokec s premiérom Robertom Ficom. Prišli mu dohovoriť? Vysvetlili mu kde jeho právomoci a možnosti rozhodovania končia a kto je skutočným pánom kolónie? 🤔 Fico odpovedal zdvorilostným diplomatickým slovníkom – „EÚ a NATO sú piliere našej zahraničnej politiky“. Povedal, čo chceli [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 214908x
Priemerná čítanosť článkov: 2944x

Autor blogu

Kategórie