Založ si blog

Čo nám týždeň vzal… alebo paranormálny parlamentný svet.

Tak sa nám zase vyfarbili… Politici. Čestní, neskorumpovateľní, zásadoví, jednoducho iní a lepší 🙁  Kto ešte neukázal svoju diplomovku?  Prvé obete – p. Boris K., kaderník so skladacími okuliarmi p. Grohling aj premiér p. Igor Matovič rovnako ako kapitálny ex-kapitán Andrej D. a hromada ďalších (tisícky vysokoškolákov) zjednodušujúcich si „neľahký“ vysokoškolský študentský život tvorbou plagiátov (niekedy z dvoch až z troch kníh), pán premiér to dotiahol do dokonalosti- diplomovku mu napísala kamarátka… Pravda je však taká, že všetci títo plagiátori sa vôbec nevymykajú bežnej praxi na vysokej škole (chvalabohu, že ja som diplomovku písať nemusel, ja som sa musel celkom korektne učiť :/ Každý sa snaží zjednodušiť si život a ruku na srdce kto by si nepomohol keby mohol, druhá stránka veci je však morálny aspekt, ak mali vo zvyku podvádzať budú teraz čestní? Asi nie. A čo tak si posvietiť aj na diplomovky Pellegriniho, Fica, Kisku, Sulíka, Šeligu, Cigánikovej? Ako by to dopadlo? Plagiáty, či vedecké práce? Osobne si myslím, že o diplomové plagiáty vôbec nejde, ide skôr o rozbitie koalície, najprv zničiť Smerodinákov a neskôr i  Oľaňákov. Kto je za tým? Progresívci (Eset..) + Spolu (US ambasáda..) + SaS (Penta) +  Hlas (Penta)? Nové preskupovanie politických elít a spoločná vôľa po predčasných voľbách pod patronátom oligarchov a ich médií? Celkom racionálne vysvetlenie.

Parlament tento týždeň nezaháľal, vládna koalícia si schválila všetko čo chcela i napriek nekonečným rozpravám, ktoré dokážu sledovať skutočne len ozajstní skalní hrdinovia priamych prenosov z NR SR. Liberálnych priateľov však zaskočilo hlasovanie Oľaňákov a 1 poslanca Smerodiny za zákony ĽSNS limitujúcich interupcie. Hlavne že obdobné zákony ako opozícia predkladali v minulosti (pozn. – keď sa opozičný politik stane koaličným politikom hneď zabudne na svoju minulosť, platí to samozrejme aj opačne- viď členovia Hlasu čo nemajú so Smerom nič spoločné 🙂 Poviete si že interupcie nie sú témou dňa a treba riešiť ekonomické problémy Slovenska. O.K. Ale v parlamente sa riešia i problémy s výrobou a predajom burčiaku, ochrana zvierat pred týraním alebo práva väzňov na očné vyšetrenie a iné naliehavé intergalaktické problémy, tak prečo by nemohla byť i ochrana nenarodených detí témou dňa? Vnímam, že slovenská spoločnosť sa k tejto téme stavia skôr negatívne, aj keď väčšina populácie sa tvári ako dediči kresťanských hodnôt. Ale akých? Neviem. Osobne túto tému akceptujem z pohľadu humanizmu, etiky, morálky. Jeden zákon na ochranu nenarodených detí však prešiel do druhého čítania (kto nesleduje dianie NR SR Live – druhé čítanie = ešte sa o tom bude hovoriť na jeseň) – zákon z dielne Oľano, ktorý predložila homofóbka roka poslankyňa p. Záborská (poňal som podozrenie, že výsledky tejto pofidérnej ankety boli zmanipulované…, ten titul si zaslúži skôr Milan Mazurek, sám som mu poslal asi 10 hlasov, dúfam, že vyhrá budúci rok, má na to, držím palce).

Vláda rozdáva peniaze, ktoré ani nemá, pán premiér rokuje v Bruseli o miliardách pre Slovensko, ktoré sa aj tak rýchlo minú ako rýchlo prídu a ľudia si to ako obyčajne ani nevšimnú, len nám stúpne zadĺženosť z ktorej sa nevyhrabú ani naši pravnuci, ale to nevadí. Nič sa nezmení ale ako vraví premiér „dobre bude“. NAKA už definitívne škvarí poslanca p. Ľ. Blahu podľa zákonov, ktoré jeho Smer v záchvate šialenstva sám vyprodukoval, lebo spochybnil smrť Martina Šmída počas prevratu v 89, čim vyjadril podporu totalitným režimom, fašizmu a poprel holokaust. Nech mu je sláva večná. Udala ho  europoslankyňa p. Nicholsonová, ktorú nemožno obviniť ani len z plagiátorstva! (diplomovku nikdy nepísala), aby ste sa stali poslancom či europoslancom nepotrebujete žiadne vzdelanie, musíte len nepretržite tárať, zapájať sa do akejkoľvek diskusie a predstierať že všetkému rozumiete. Ešte som zabudol na koronavírus a skrátené legislatívne konania, ale to je už jedno, vírus si nás počká, najvyšší čas začať šiť rúška s jesennými ale i vianočnými motívmi.

Máte už svoj atómový kryt? ☢️

20.04.2024

O vojne medzi Ruskom a NATO sa už otvorene píše v mainstreame. A nie len o konvenčnej vojne ale rovno o nukleárnej vojne. V Pravde nedávno uverejnili video: „Ako vystrašiť Rusov? Stihačkou F-35 a atómovou bombou B61-12“, v podobnom duchu bol uverejnený článok o krajinách v ktorých možno prežiť nukleárny konflikt (Grónsko, Tuvalu, Island, Čile, Nový [...]

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 216667x
Priemerná čítanosť článkov: 2928x

Autor blogu

Kategórie