Založ si blog

Je PS/Spolu a Za Ľudí to isté čo Kaufland a Lidl? Navonok súperi, v skutočnosti rovnakí majitelia?

Stratégie politických strán ako zmiasť voličov a získať čo najviac hlasov s cieľom dostať sa k válovu sú veľmi dobre premyslené, žiadny amaterizmus, excelentné stratégie, skvelá psychologická hra.

Kaufland a Lidl sa navonok tvária ako konkurencia, v skutočnosti majú jedného majiteľa- Schwarza (Schwarz Gruppe), človek si povie nepáči sa mi v Kauflande zájdem do Lidlu a rodine Schwarzových to je jedno, človek im aj tak neujde a nechá peniaze i tak len u nich..  Stratégia win-win:).

Zdá sa že majitelia Esetu sa rozhodli pre obdobnú taktiku- na úvod vytvoria svoje propagandistické médium- Denník N, potom si vyberú postavičky zo Sorosových kurzov a časť z nich umiestnia do PS (Zuzana Č., Truban) a časť ku „konkurenčným“ Žaľuďom (Kiska, Šeliga),  priestor v ich médiách však majú zaručené obidve strany, navzájom sa podporujú, „zdieľajú“ a oslavujú (150. kandidát Za Ľudí p. J. L. Benčík ako „top“ bloger straníckych novín PS- Hnojníka N). Aby toho nebolo málo priberú k PS aj stranu jedného staronového človeka – p. Beblavého, tzv. Spolu, aby navonok pôsobili ako silná koaličná „zjednocujúca“ partaj.

Ak niekto investuje do politických figurín milión tak čaká sto. Naivita a viera voličov vo falošných anjelov, podivných podnikateľov s bielym práškom je zarážajúca. Prečo si myslíme, že človeka, ktorého sme nikdy reálne nevideli (až na falošné predvolebné mítingy), človeka čo žije v blahobyte, niekde vo vile v Bratislave a v zime na Floride, či vo vile vo Vysokých Tatrách, zaujímajú naše problémy? Nezaujímajú. Sme im ukradnutí. Jediné čo ich ešte trápi, že máme volebné právo, čo im trošku zhoršuje vyhliadky na vládnutie, ďalšie kradnutie a službu svojim sponzorom. Kapitalizmus a pseudodemokracia sú už raz také, čim viac peňazí, tým väčšia moc a ešte viac peňazí. Ľudia by radi uverili predvolebným sľubom, ľudia chcú počuť niečo pozitívne, chcú zmenu k lepšiemu, preto „hlavu hore“ ako hlása žaľuďový bilboard. Tak ako Lidl a Kaufland ponúka často ten istý sortiment (len v inom balení a s istým časovým posunom) takisto i PS a Žaľudi ponúkajú to isté, len to inak „zaobalia“, použíjú iné slovká, iné frázy, aby sa nerozhodutý volič, ktorému nie je sympatický propagátor narkotík, rozhodol pre nového „otca tejto krajiny“- anjela od Žaľuďov. Bohužiaľ volí to isté, len je to obalené iným pozlátkom, volič má ale dobrý pocit, že sa rozhodoval sám a samozrejme správne..

Kto je ešte sponzorom PS a Žaľuďov okrem Esetu? Mimovládky, sponzorované spoza Atlantiku, tretí sektor,  US ambasáda… Zaujímavé je, že hlasnou trúbou týchto bratských politických skupín je i denník SME, ktorý spoluvlastní finančná skupina Penta. Je teda aj Penta ich sponzor? PS/Žaľudi síce navonok vystupujú proti „oligarchom“ z Penty a hlásia frázy o boji s Pentou, pravda bude asi iná… V straníckych novinách PS- Hnojníku N v novembri 2019 sa píše /zase pozitívne prepojenie PS na Žaľuďov/:  „Andrea Letanovská je kandidátkou na ministerku zdravotníctva strany Za ľudí. Najlepším ministrom zdravotníctva bol podľa nej Ivan Uhliarik“ ... Uhliarik?? Ktorého i sám Fico nazýval Pentiarikom? Odborníčka na zdravotníctvo od Žaľuďov sa chce inšpirovať poskokom Penty? :/ Za čias Uhliarika-Pentiarika onehdá na jeseň roku 2011 otriasli Slovenskom masové výpovede lekárov, zdravotníctvo bolo pred kolapsom, lekári požadovali nielen lepšie mzdové podmienky, ale i dodržiavanie Zákonníka práce, dofinancovanie systému ako i zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti. A práve o to posledné išlo KDHáčkovi Pentiarikovi, prihrať nemocnice svojim sponzorom. Od nežnej pseudorevolúcie to bol jediný úspešný štrajk, ktorý zamával arogantnou štátnou mocou, a prispel k relatívnej (prechodnej) konsolidácii zdravotníctva- a k tej konsolidácii zdravotníctva prispel predovšetkým nekompromisný MUDr. M. Kollár (v tom čase predseda Lekárskeho odborového združenia) a žiaden Pentiarik!!, lekári stiahli výpovede, zlepšili sa platové podmienky, zastavila sa „transformácia“. Neušli tisícky lekárov, ale len stovky. Práve Dr. Kollárovi a všetkým lekárom čo dali výpovede môžeme vďačiť, že na Slovensku nechýba už 6000 lekárov ale t.č. len niečo cez 3500 (zdroj: Inštitút zdravotnej politiky Ministerstva zdravotníctva SR). Takže nádejou pre zdravotníctvo na Slovensku má byť obdivovateľka Pentiarika- Uhliarika zo strany Za Ľudí? Nie, ďakujem.

Tých prepojení medzi PS/Spolu a Žaľuďmi + ich médiami je veľa, aj keď občas formálne do seba „podrýpnu“ – ide len o reklamný ťah, v podstate jeden druhého potrebujú aby si zvýšili šance na ovládnutie Slovenska…  ..O daňovej kauze p. Kisku píše progresívny Hnojník N ako o „prvom pokuse šikanovať prezidenta republiky“ 🙂  atď atď..

A tak sa stretnú figúrky Esetu (a Penty?)- PS/Spolu/Žaľudi (3 kusy) + nervózny maturant z Oravy p. Zemina + p. Sulík a spolu všetci piati chytia všetky tri Svätoplukové prúty za obrovskej pozornosti celého mainstremu a po 17 minútovom posedení a úsmevoch vypustia pr__, …teda spoločný program na záchranu Slovenska- až tri slová-  „spravodlivosť – školstvo – zdravotníctvo“. Ako v tom starom songu- „tri slová, obyčajné slová, nie si sám… a ich volič sa už necíti osamotený, je šťastný, plný nepochopiteľnej nádeje….

Záverom už len slová klasika pôvodných zbojníkov – Jánošíka (a teraz i slová nových zbojníkov):  „Hore hlavy bedač! Nám patrí život. Raz aj šibenice rozkvitnú!“   (…ak začne dvíhať hlavy bedač, môže o ne prísť..  Život patrí tým so širokými ramenami a bez chrbtovej kosti.., ale pre koho budú raz kvitnúť šibenice?? neviem:/ )

 

Zdravotníctvo – sestry verzus lekári

30.01.2024

Pracoval niekto z „odborníkov“ na zdravotníctvo naozaj v zdravotníctve? Keď čítam komentáre k nášmu zdravotníctvu tak mám pocit že títo ľudia absolútne nevedia o čom hovoria. Teraz sa pretriasa téma nedostatku sestier a zvýšenie ich kompetencií. Nedostatok sestier je samozrejme realita ale keď sa niekto vyjadruje ku zvýšení ich kompetencií, tak je to len [...]

Osviečim oslobodili Američania

28.01.2024

V oficiálnej správe Európskeho parlamentu sa píše že koncentračný tábor Osvienčim oslobodili SPOJENECKÉ vojská. (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/01/23/message-by-presidents-sassoli-michel-and-von-der-leyen-on-the-75th-anniversary-of-the-liberation-of-auschwitz-birkenau/) Dobre čítate, nie sovietske, ale spojenecké.. asi Američania a Briti. Je to [...]

Здравствуйте

13.01.2024

Delegácia kongresu USA prišla na návštevu Slovenska a zvlášť prišli na pokec s premiérom Robertom Ficom. Prišli mu dohovoriť? Vysvetlili mu kde jeho právomoci a možnosti rozhodovania končia a kto je skutočným pánom kolónie? 🤔 Fico odpovedal zdvorilostným diplomatickým slovníkom – „EÚ a NATO sú piliere našej zahraničnej politiky“. Povedal, čo chceli [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 214910x
Priemerná čítanosť článkov: 2944x

Autor blogu

Kategórie