Politické mŕtvoly alebo prečo stále veríme ľuďom, ktorí tárajú nezmysly? 

13. októbra 2023, miroslav1, Nezaradené

(Komentár k rozhovoru I. Mikloša pre Postoj)

 

Ak sa ekonóm pomýli, nehľadiac na to že bol dokonca slovenským ministrom či poradcom ukrajinskej vlády, mal by sa úprimne hanbiť a niekam sa schovať, napríklad do Svidníka, odkiaľ pochádza. A jeho ďalšie predpovede či nápady by mal zdieľať nanajvýš sám so sebou. Jeho zaručené tvrdenia o kolapse ruskej ekonomiky sa nepotvrdili, teraz blúzni o zbrojení a členstve Ukrajiny v NATO.

To že katolícky (vraj konzervatívny) denník Postoj dá takémuto liberálnemu ekonómovi priestor je nanajvýš divné i s prihliadnutím na fakt že jeho v minulosti najbližší spolupracovník Mikuláš Dz. získal vo voľbách 0.26% hlasov (menej ako komunisti). Prečo vôbec Postoj vyťahuje politické mŕtvoly? Sponzori Postoja z KDH sa schovali hneď po voľbách do opozície, pochopili že sú odsúdení na izoláciu podobne ako OĽaNO, bez perspektívy, nepoužiteľní pre 21. storočie.

Keď takýto odborník z východu povie že sú západní politici „mäkkí“ a boja sa Putina tak sa ho pýtam prečo neostal na Ukrajine „pomáhať“, nech sa pridá aj k pluku Azov. Prepáčte, zabudol som, politici len vojnu podporujú, no nikdy by osobne bojovať nešli, tráviť čas s rodinou na jachte v Karibiku je predsa len lepšie ako sedieť v zákope počas rasputice pri Bachmute.

 

https://www.postoj.sk/139568/zapadnym-politikom-chyba-liderstvo-su-maekki-a-boja-sa-putina-video-text