Keď Pravda nevidí pravdu

10. mája 2023, miroslav1, Nezaradené

Každý deň musia v mainstreame vyjsť minimálne jeden až dva protiruské články. Často sú však články zavádzajúce a neprenikajú hlbšie do problematiky (veď prečo, stačí si kopnúť…). Zavádzajúci článok v Pravde píše o krajinách ktoré ďalej dovážajú fosílne paliva z Ruska a tým podporujú vojnu – Slovensko je hneď na piatej priečke, druhé miesto vyhráva tzv. EÚ (takú krajinu nepoznám). 

Cieľom článku je vyvolať negatívnu reakciu a pocit viny u čitateľov – akí sme zlí a neľudskí (nakupujeme ropu a plyn z Ruska = podporujeme vojnu) a preto odteraz musíme navždy podporovať nákup zbraní, prípadne aj ich darovanie Ukrajine, aj keby sme nemali čo jesť…

V grafe som hľadal i Ukrajinu.. Márne. Nie je tam, asi prešli na zelenú energiu a k elektrickým tankom primontovali fotovoltaické panely.

Kritizujú Slovensko ako top dovozcu ruskej ropy 🤔. Pravda je však taká že bratislavská rafinéria Slovnaft (patriaca maďarskej skupine MOL) vyváža ropné produkty z ruskej ropy na Ukrajinu.

Nedávno som na slovenskej diaľnici zahliadol niekoľko ukrajinských kamiónov s cisternami Slovnaft…

Takže kúpou hnusnej ruskej ropy podporujeme Rusko a súčasne predajom (či darovaním?) produktov z ruskej ropy i Ukrajinu. A profituje z toho hlavne súkromná rafinéria Slovnaft – MOL. Z daní slovenských občanov sa „len“ nakupujú zbrane a financuje zastupná vojna USA (NATO) voči Rusku o „heartland“.

Odriekame si lepšie zdravotníctvo, školstvo… na úkor podpory tejto vojny. Dokedy v tom chceme pokračovať ? Rozhodnú predčasné voľby.